Over mij

Karen Hamelink – van Rij

In 1989 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. Met mijn topsportachtergrond (volleybal) ben ik gaan werken in diverse particuliere praktijken en trainingscentra waar ik veel ervaring heb opgedaan met revalidatie en het behandelen van (sport)blessures. Ik opende mijn eigen praktijk in Voorburg en werd enkele jaren daarna zwanger. Tijdens mijn tweede zwangerschap in 1998 kreeg ik last van mijn bekken en onderrug. Dit was aanleiding om mij te gaan verdiepen in zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten en psychosomatiek. Ik volgde veel verschillende  cursussen, ben zwangerfit trainingen en partnerinformatieavonden over de bevalling gaan geven en behandel(de) veel zwangeren met bekkenpijn.

Naast mijn werk in de reguliere gezondheidszorg volgde ik diverse cursussen gericht op energiemanagement en bewustzijnsontwikkeling. Ik wilde deze twee kanten graag samenvoegen en ben de opleiding tot craniosacraal therapeut gaan volgen en daarna de viscerale modules bij het Barral instituut. De holistische benadering en de zachte manipulatie technieken waarbij het lijf uitgenodigd wordt om te ontspannen spreken mij erg aan. Het ondersteunen van de cliënt bij het contact krijgen met het lijf met al z’n mogelijkheden en grenzen blijft inspirerend.

Inmiddels ben ik ook werkzaam bij het Upledger instituut (de opleiding tot craniosacraal therapeut) als docent en coördinator van het eerste jaar. Werken in het docententeam is een hele leuke en leerzame afwisseling met het werk in mijn eenmanspraktijk.

Mijn motto: zien doe je met je hart, luisteren met je handen.

Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van mijn opgedane kennis, de hulpvraag en wat jouw lijf op dat moment wil laten zien.