Over mij

Karen Hamelink – van Rij

In 1989 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. Door mijn topsport achtergrond (volleybal) ben ik gaan werken in diverse particuliere praktijken en trainingscentra waar ik veel ervaring heb opgedaan met het behandelen van (sport)blessures en revalidatie. Ik opende mijn eigen praktijk in Voorburg en werd enkele jaren daarna zwanger. Tijdens mijn tweede zwangerschap in 1998 kreeg ik last van mijn bekken en onderrug. Mede hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in zwangerschap gerelateerde bekkenklachten. Ik volgde diverse methodes ter stabilisatie van het bekken onder andere bij het spine and join centrum, TIGRA en balans therapie Dunnewolt. Ik ben zwangerfit trainingen gaan geven, informatie avonden voor zwangeren met partners over de bevalling en behandel(de) veel zwangeren met bekkenpijn.

Daarnaast volgde ik cursussen gericht op bewustzijn ontwikkeling  en werkte ik met de hoofd-hart-lijf methode van Trilemma. Het bekken bleef fascineren. Ik kwam in aanraking met cranio-sacrale therapie en heb de opleiding in 2014 afgerond. Vooral de holistische benadering en de zachte manipulatie technieken waarbij het lijf uitgenodigd wordt om te ontladen spreken mij erg aan. Vanuit de interesse voor deze technieken ben ik daarna de viscerale opleiding gaan doen van Jean Pierre Barral. Hoe meer ik over het lichaam leer, des te meer ik bewust ben geworden van de beperkte kennis van ons lijf. Cognitieve kennis is de basis, het begin. Openstellen voor de wijsheid van het lichaam is een levenslange uitdaging.

Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van mijn opgedane kennis, de hulpvraag en wat jouw lijf op dat moment wil laten zien.